Utusan Online - Sukan

sumber :-

Utusan Online - Sukan


UiTM juara Divisyen 1 Liga Hoki Malaysia

Posted: 27 Apr 2013 09:38 AM PDT

KUALA LUMPUR 28 April - Universiti Teknologi Mara (UiTM) muncul juara

Divisyen Satu Liga Hoki Malaysia 2013 apabila menewaskan TNB Thunderbolts 5-4 malam tadi.

Kemenangan itu membolehkan UiTM membawa pulah hadiah wang tunai RM30,000.

Hanya memerlukan keputusan seri untuk muncul juara, UiTM kelihatan bertekad untuk menamatkan persaingan dengan bergaya di Stadium Hoki Nasional, Bukit Jalil sekali gus mengulangi kejayaan pada 2009.

Gol-gol mereka dihasilkan oleh Mohamad Afify Mohd. Rodzi pada minit kelima dan 45, Muhammad Asraf Zulzali (m14), Nor Nashriq Farhan Nor Azman (m39) dan Ahmed Iqwan Shah Harun (m65).

TNB Thunderbolts membalas menerusi Amir Zulkarnain Ahmad Robangi, Faheed Saifullah Shahrom Jamil dan Mohd. Fairuz Hamsani.

TNB Thunderbolts membawa pulang RM20,000 selaku naib juara manakala Uniten KPT memenangi tempat ketiga untuk mendapat RM10,000. - UTUSAN ONLINE

BAM senaraikan pasukan terkuat ke Piala Sudirman

Posted: 27 Apr 2013 09:32 AM PDT

KUALA LUMPUR 28 April - Persatuan Badminton Malaysia (BAM) telah menamakan 20 pemain yang akan membawa cabaran negara pada Kejohanan Badminton Piala Sudirman, yang mana Malaysia menjadi tuan rumah pada 19-26 Mei ini.

Jaguh negara, Datuk Lee Chong Wei mengetuai cabaran perseorangan bersama Liew Daren dan Chong Wei Feng manakala perseorangan wanita pula Tee Jing Yi bersama Lydia Cheah dan Soni Cheah.

Koo Kien Keat-Tan Boon Heong pula mengetuai senarai beregu lelaki bersama-sama pasangan Hoon Thien How-Tan Wee Kiong serta Lim Khim Wah-Goh V Shem.

Dalam pada itu, Woon Khe Wei-Vivian Hoo dan Chow Mei Kuan-Lee Meng Yean akan bertanding dalam beregu wanita manakala Chan Peng Soon-Goh Liu Ying serta Ong Jian Guo-Lim Yin Loo untuk beregu campuran. - UTUSAN ONLINE

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS