Utusan Online - Sukan

sumber :-

Utusan Online - Sukan


Kelantan sasar hos pusingan kedua Piala AFC

Posted: 29 Apr 2013 10:39 AM PDT

KOTA BAHARU 29 April - Kelantan perlu menang ke atas kelab Myanmar, Ayeyawady United di Stadium Sultan Muhammad IV di sini, esok, agar dapat mengambil kesempatan menjadi hos perlawanan mereka pada pusingan kedua bola sepak Piala AFC 2013.

Kelantan yang menerajui Kumpulan G dengan 10 mata, dijangka berdepan naib juara Kumpulan E, Kitchee FC dari Hong Kong, pada pusingan kedua yang melibatkan 16 pasukan iaitu dua pasukan teratas daripada setiap kumpulan.

Pada sidang media sempena perlawanan itu di sini hari ini, jurulatih Kelantan, Bojan Hodak berkata, kesebelasan utamanya esok tetap sama seperti menentang T-Team dalam Liga Super, Sabtu lalu. - BERNAMA

Pemain Kelantan dapat tanah

Posted: 29 Apr 2013 01:27 PM PDT

KOTA BHARU - Barisan pemain The Red Warriors yang membantu pasukan menjulang kejuaraan treble musim lalu akan menerima lot tanah pada 2 Mei ini sebagaimana yang dijanjikan oleh Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) sebelum ini.

Presiden KAFA, Tan Sri Annuar Musa berkata, pihaknya telah melantik sebuah firma perancang bandar dan wilayah bagi membangunkan kawasan berkenaan.

Menurutnya, gambaran pelan terperinci mengenai kawasan tersebut telah disiapkan bagi membolehkan KAFA memulakan proses menamakan lot-lot itu untuk diberikan kepada pemain yang layak dan surat-surat tawaran secara rasmi akan dikemukakan kepada pemain terbabit.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS