Berita Harian: Sukan

sumber :-

Berita Harian: Sukan


Johor buru Nuno Gomes

Posted: 25 Oct 2012 04:07 PM PDT

Bukan saja pemain tempatan berstatus bintang dipancing Johor dalam persiapan menghadapi saingan Liga Malaysia (Liga M) musim depan, malah bekas pemain Piala Dunia Portugal, Nuno Gomes (gambar) dan pemain kebangsaan Belarus, Vitali Kutuzov turut menjadi buruan skuad Harimau Selatan itu.

Usaha Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) untuk membawa dua pemain import itu dilihat sebagai langkah proaktif dalam menghangatkan lagi kancah Liga M sekali gus menggambarkan betapa Johor bakal muncul pencabar utama dalam saingan liga elit negara.

Berita lanjut dapatkan akhbar BH hari ini

T-Team, mana gaji kami

Posted: 25 Oct 2012 02:25 PM PDT

Kuala Terengganu: Ketika T-Team sedang berkira-kira berbelanja besar untuk membeli pemain import termasuk bekas pemain Liverpool, Robbie Fowler, pada Liga Malaysia musim depan, lima penolong jurulatih pasukan bertaraf kelab itu mengeluh kerana mereka masih belum menerima gaji bulan September.

Seorang penolong jurulatih yang enggan namanya disiarkan berkata, sekurang-kurangnya lima penolong jurulatih T-Team yang belum menerima gaji bulan September.

Kini Oktober semakin berakhir dan tidak ada tanda yang kami akan menerima gaji bulan lalu atau bulan ini.
Bukan kami mahu berkira dengan pihak pengurusan, namun kami juga mahu menyambut Aidiladha dan pastinya sukar bagi kami sekiranya tidak menerima gaji, katanya semalam.

Katanya lagi, mereka terkilan apabila mendapat tahu pemain, jurulatih dan petugas pasukan lain, sudah pun menerima gaji bulan lalu.

Kami tidak faham mengapa gaji kami masih belum dibayar sedangkan mereka yang bergaji jauh lebih besar daripada kami menerima bayaran tepat pada masanya, katanya.

Beliau berkata, agak sukar bagi mereka mempercayai T-Team menghadapi masalah kewangan kerana kelab itu ditadbir kerajaan negeri.
Pada 16 September lalu, akhbar melaporkan T-Team gagal membayar elaun lima pegawai termasuk penolong jurulatih yang tertunggak sejak tiga bulan lalu sehingga mendapat perhatian Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said.

Sehubungan itu, Ahmad berjanji akan melakukan siasatan termasuk mengarahkan pengurusan pasukan menyerahkan dokumen lengkap perbelanjaan pasukan.

Bagaimanapun, pengurus T-Team, Rozi Mamat (kiri) menafikan perkara itu dengan menegaskan ia berlaku disebabkan masalah teknikal termasuk tersilap nama serta akaun nombor penerima dan menafikan pengurusan tidak mempunyai sumber kewangan.

Katanya, hanya dua pembantu jurulatihnya, yang lewat menerima elaun untuk bulan sebelumnya.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Catat Komen